Poradna Batohy


Autor: | Vloženo: 14.11.2017 000 12:47 | Témata: Poradna Batohy

Batoh

pro skolaka 10 let,vime co vse museji nosit do skoly a mame starost o jeho zada

  • 15. listopadu 2017 - Oficiální zástupce obchodu BAGMASTER

    Dobrý den,

    ze zkušenosti víme, že školáci toho do školy nosí hodně. Zejména od 3. třídy učebnic a sešitů přibude.

    Doporučujeme vybírat batoh s anatomicky tvarovaným zády (podpora zádové části v bederní oblasti a kolem páteře). Rovněž ramenní popruhy je potřeba vybírat dobře polstrované a jejich šíře nesmí být menší než 4 cm, aby se popruhy nezařezávaly a nošení bylo příjemné.

    Hmotnost nenaplněného batohu - vybírejte batohy kolem 0,8 - 1,4 kg. Lepe polstrované batohy z kvalitního materiálu mají kolem 1 kg. Sportovní batohy s nízkou hmotností jsou do školy naprosto nevhodné, nejsou pro školu přizpůsobené.

    Dle norem se doporučuje v batohu nosit 10% své váhy, ale samozřejmě svou roli hraje i konstituce a fyzická zdatnost školáka.

    Nedoporučuje se jednostranné sportovní zatížení, školák by měl rovnoměrně zatěžovat celé tělo. Dobré je posilovat zádové svaly a naučit se správnému držení těla.

    Věci v batohu je potřeba skládat tak, že nejtěžší věci (učebnice) dáváme do hlavní komory co nejblíže zádům. Dál od těla ukládáme věci méně těžké. Batoh upevníme na zádech tak, že dobře přilehne k zádům školák (tj. mezi batohem a zády není žádný volný prostor). Batoh výškově umístíme tak, že nepřesahuje linii ramen a není spuštěný níže než linie boků). U školáků hlídáme, aby nenosili batoh až pod zadkem a měli rovnoměrně nastavené ramenní popruhy.

    Z našich výrobků bychom Vám doporučili batoh typ BAG 7, https://skolni-batohy.heureka.cz..., který je v různých barevných variantách. Vhodný je již od 4. třídy.

    S pozdravem za celý tým Bagmaster

    Zuzana Havlíková
    BAGMASTER s.r.o.
    www.bagmaster.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.